Performance Art για το Red Hook Crit

Ο Michael Reeder ζωγραφίζει τοιχογραφίες. Ζωγραφίζει επίσης σε καμβά, αλλά είναι πιο αναγνωρίσιμος από τα μεγάλης κλίμακας κομμάτια του για τον τοίχο—πορτραίτα με κενά μάτια που κοιτάζουν απευθείας μέσ' την ψυχή σου, σα να ρωτούν "Ποιος στο διά*λο είσαι;". Πρόκειτα για ένα θέμα που παίζει τόσο στην τέχνη του Reeder όσο ίσως και στο ίδιο το Red Hook Crit.

Michael Reeder

Η έννοια της ταυτότητας διερευνάται σε μεγάλο μέρος του έργου του Reeder, και η αμφισβήτηση της ταυτοτητας είναι κάτι που οποιοσδήποτε έχει αγωνιστεί σε κριτέριουμ μπορεί να καταλάβει. Στην αντάρα της μάχης, μπαίνοντας "όλα μέσα" στη στροφή χωρίς φρένα, συγχωρείσαι αν βρεθείς σε μια στιγμή ήσυχης σκέψης. "Ποιος είμαι; Ένας ήρωας; Ένας σολίστας; Ένας τρελός, ή μήπως όλα μαζί;". Εκείνη τη στιγμή, μόνο εσύ μπορείς να βρείς την απάντησή σου.

ποδήλατο τέχνη

Μ' έναν φρέσκο σκελετό για καμβά και την ατζέντα του καλλιτέχνη—την οποία, εκ προθέσεως, κανείς δε γνωρίζει—σας παρουσιάζουμε την απεικόνιση του Reeder για τη σύγκρουση μεταξύ υψηλής ταχύτητας αγωνιστικού εργαλείου και  κομματιού υψηλής τέχνης. Είναι φρέσκο και "ώπα, βαθύ" όσον αφορά την ερμηνεία του, μα πάνω απ' όλα, είναι μια εντελώς εκπληκτική ερμηνεία της πρόκλησης τέχνης-ποδηλάτου.

Ποιος είναι ο Michael Reeder;

Γνωστός για την τέχνη του και τις τοιχογραφίες του, ο Michael Reeder δημιουργεί μια σειρά από σουρεαλιστικές και πολύχρωμες εικόνες μέσα από τα πορτραίτα του που ερευνούν το εγώ, την ταυτότητα και τον εαυτό. Αυτά τα έργα είναι τολμηρά και ζωντανά, αλλά γεμάτα από μυστήριο και αμφιβολία - τόσο γνωστά όσο και άγνωστα. Αυτό που γνωρίζουμε είναι το εξής: γεννήθηκε στο Τέξας το 1982, αποφοίτησε με Bachelor of Fine Arts στη ζωγραφική από τη Σχολή Εικαστικών Τεχνών στη Νέα Υόρκη και εργάζεται από το στούντιο του στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.