Απόλυτα carbon ποδήλατα

Σε πρόσφατο άρθρο της στήλης του How To Spend It (ή "HTSI"), το FT.com ανέδειξε τα Look 795 Blade RS Disc Proteam και Specialized S-Works Roubaix ανάμεσα στα 4 "Απόλυτα carbon ποδήλατα". Οι δοκιμές του HTSI πραγματοποιήθηκαν σε διαφορετικές διαδρομές, από τους επαρχιακούς δρόμους του Surrey στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τις Ελβετικές Άλπεις, γράφοντας συνολικά περί τα 1.600 χιλιόμετρα.

Κάθε ένα από τα τέσσερα ποδήλατα δρόμου που ανέδειξαν οι δοκιμές έχει σχεδιαστεί με τη χρήση τεχνολογίας αιχμής και εξελίχθηκε μέσα από τη δημιουργία χιλιάδων ψηφιακών μοντέλων πριν αρχίσει η κατασκευή του πρωτότυπου. Επίσης, είναι όλα τους εξοπλισμένα με κορυφαίο ηλεκτρονικό groupset, και -όπως αναφέρει ο συντάκτης Fergus Scholes- η μεταξύ τους κατάταξη έχει περισσότερο να κάνει με το τι ζητά ο κάθε αναβάτης από το ποδήλατο.

Specialized S-Works Roubaix

Specialized S-Works Roubaix

Το Roubaix αναμφίβολα παραμένει ένα ποδήλατο δρόμου προσανατολισμένο στις επιδόσεις, υπέροχο για sportives, προσφέρει όμως απαράμιλλη άνεση ιδανική για συνηθισμένες βόλτες το πρωί ή το σαββατοκύριακο.

Ο απαράμιλλος συνδυασμός ταχύτητας και άνεσης είναι αυτός που έδωσε στο Roubaix μια θέση ανάμεσα στα "απόλυτα carbon ποδήλατα". Με αεροδυναμική εφάμιλλη του Tarmac SL6, την εισαγωγή του βελτιωμένου συστήματος ανάρτησης Future Shock και το νέο λαιμό σέλας Pavé, το ποδήλατο είναι πιο ισορροπημένο από ποτέ. Με 7 νίκες στη "Βασίλισσα των Κλασικών", Paris-Roubaix, το Specialized Roubaix έχει αποδείξει περίτρανα ότι "το ομαλότερο είναι ταχύτερο".

Διαβάστε περισσότερα για το Specialized Roubaix.

Look 795 Blade RS Disc Proteam

Look 795 Blade RS Disc Proteam αγωνιστικό ποδήλατο δρόμου

Ακόμη και αν το ποδήλατο αυτό δεν είναι τόσο γελοία ελαφρύ όσο μερικά, ούτε διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά όπως ενσωματωμένη καλωδίωση τιμονιού, είναι αναμφισβήτητα ένα εξαιρετικό ποδήλατο επιδόσεων που προσφέρει άνεση και ευελιξία, σε κρατάει χαρούμενο στη σέλα σε οποιονδήποτε δρόμο μπορεί να βρεθείς.

Το 795 Blade RS είναι ένα aero ποδήλατο δρόμου υψηλών επιδόσεων, το οποίο κατασκευάζεται χειροποίητα στις εγκαταστάσεις της LOOK στη Γαλλία. Το ολοκαίνουργιο Blade RS συνδυάζει αεροδυναμική, άνεση και πολύπλευρο χαρακτήρα: Η ειδική κεφαλή του λαιμού σέλας προσφέρει 4 διαφορετικές ρυθμίσεις που αλλάζουν την αποτελεσματική γωνία του κάθετου σωλήνα σε 71.8º, 73.8º, 76.3º και 78.4º καθιστώντας το 795 Blade RS ως ιδανική επιλογή όχι μόνο για ποδηλάτες δρόμου, αλλά και για τριαθλητές που θέλουν να έχουν ένα και μόνο ποδήλατο για προπόνηση ποδηλασίας και αγώνες.

Διαβάστε περισσότερα για το LOOK 795 Blade RS.