Προσοχή: Ενδεχόμενο πρόβλημα σε πιρούνια Öhlins RXF 36 29/27.5+ και 27.5” Air

Αγαπητοί φίλοι, Έχουμε δυσάρεστα και επείγοντα νέα για τους ιδιοκτήτες ποδηλάτων Specialized με πιρούνια ανάρτησης Öhlins RXF 36 29/27.5+ και 27.5” Air, παρακαλούμε διαβάστε την αρχική ανακοίνωση της Specialized την οποία σας παραθέτουμε και ενεργήστε αναλόγως και αμέσως.

Αγαπητέ αναβάτη Specialized,

Στη Specialized, η ασφάλειά σου είναι η πρωταρχική μας μέριμνα. Έτσι, όποτε αυτή αμφισβητείται, λαμβάνουμε άμεσα μέτρα. Βασισμένοι σε αναφορές από αναβάτες, έχουμε καταλήξει πως τα πιρούνια ανάρτησης Öhlins RXF 36 29/27.5+ και 27.5” Air που αποτελούν εργοστασιακό εξοπλισμό στα 2017 Stumpjumper, Enduro, Fuse, και 2018 Stumpjumper, Enduro, Turbo Levo, Fuse καθώς και τα πιρούνια ανάρτησης Öhlins RXF 34 Air που έχουν πωληθεί μεμονωμένα, μπορεί να έχουν ελάττωμα στο επάνω καπάκι (top cap) το οποίο ενδέχεται να επηρεάσει την ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, το καπάκι της δεξιάς πλευράς σε μερικά πιρούνια μπορεί να μην έχει σφιχθεί επαρκώς, το οποίο σε ορισμένες συνθήκες, ίσως οδηγήσει στη χαλάρωση και απελευθέρωση του καπακιού κατά την οδήγηση.

Όταν συμβεί αυτό, το φυσίγγιο αέρα μπορεί να εξέλθει απότομα από τον ορθοστάτη (stanchion tube), προκαλώντας κίνδυνο τραυματισμού του αναβάτη. Συνεπώς, αποφασίσαμε να ζητήσουμε από τους αναβάτες να σταματήσουν να οδηγούν τα επηρρεαζόμενα ποδήλατα, καθώς και στους συνεργάτες μας να σταματήσουν να πωλούν τα επηρρεαζόμενα ποδήλατα και πιρούνια.

Έχουμε ξεκινήσει επείγουσα συνεργασία με την Öhlins για την επίλυση του προβλήματος. Μόλις δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από την κυβέρνηση (ΗΠΑ) θα δημοσιεύσουμε μια ανάκληση ώστε να επιδιορθωθούν τα πιρούνια και να συνεχίσεις να οδηγείς το ποδήλατό σου.

Κατά τη διάρκεια της δράσης της ανάκλησης και όσο εκκρεμούν οι εγκρίσεις, θα παρέχουμε εβδομαδιαία ενημέρωση στην ιστοσελίδα μας (specialized.com). Να σημειώσουμε πως άλλα πιρούνια της Öhlins, όπως το RXF 36 Coil, δεν επηρεάζονται από αυτή την ενέργεια.

Ζητούμε συγνώμη για αυτήν την ταλαιπωρία και σε ευχαριστούμε για την υπομονή σου.

Ευχαριστούμε που οδηγείς Specialized.
Jon Goulet Director, Global Quality and Rider Care Specialized Bicycle Components