LOOK T20 ποδήλατο πίστας

Η LOOK λανσάρει το T20, το ποδήλατο πίστας του Τόκυο 2020

Η LOOK μπαίνει στη νέα δεκαετία ανακοινώνοντας με υπερηφάνεια το λανσάρισμα του υποψηφίου για το ολυμπιακό χρυσό του 2020 στην πίστα, του T20. Σχεδιασμένο για τη Γαλλική Ολυμπιακή ομάδα πίστας σε συνεργασία με αυτήν, το T20 θέτει νέα standards για τη σχεδίαση του σύγχρονου ποδηλάτου πίστας.

T20: Επιδόσεις κατασκευασμένες στη Γαλλία

LOOK T20 ποδήλατο πίστας

Με τη σύλληψη, τη σχεδίαση και τη δημιουργία πρωτοτύπων στο γαλλικό αρχηγείο της LOOK, το T20 είναι το αποτέλεσμα των ετών υπερσύγχρονης κατασκευής carbon και μηχανικής αγωνιστικών ποδηλάτων. Από τους Ολυμπιακούς της Ατλάντα το 1996, η LOOK έχει συγκεντρώσει 14 Ολυμπιακούς τίτλους, με 43 μετάλλια συνολικά. Η CORIMA έχει 4 χρυσά μετάλλια και 6 συνολικά, ξεκινώντας στη Βαρκελώνη το 1992. Με στόχο τους το Τόκιο 2020 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024, οι LOOK και CORIMA προσφέρουν στους Ολυμπιακούς αθλητές τον πιο προηγμένο εξοπλισμό για την αναζήτηση μετάλλων.

Υπεροχή επιδόσεων: Νέα standards αεροδυναμικής, ακαμψίας και βάρους

LOOK T20 ποδήλατο πίστας

Με βάση την 30ετή εμπειρία στον σχεδιασμό και την κατασκευή κορυφαίων ποδηλάτων για τους αναβάτες Grand Tour και τους Ολυμπιακούς αθλητές, το T20 είναι η σύνθεση ετών υπολογιστικής ρευστοδυναμικής μοντελοποίησης, δοκιμών σε αεροδυναμική σήραγγα, έρευνας και τεχνογνωσίας κατασκευής ανθρακονημάτων -όλα στα εργαστήρια έρευνας & ανάπτυξης του εμβληματικού γαλλικού οίκου.

Η γαλλική μάρκα, συνεργαζόμενη στενά με τη Γαλλική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, έθεσε νέα πρότυπα για την αγωνιστική απόδοση: Με 11% μείωση στην αεροδυναμική αντίσταση και 10% ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του, το T20 φέρνει 27% αύξηση στη μεταφορά ισχύος χάρη στη βελτιωμένη αναλογία ακαμψίας προς βάρος. Με πλήρη ταχύτητα στην πίστα, οι αθλητές θα κερδίσουν 30Watts, δηλαδή το μήκος ενός ολόκληρου ποδηλάτου στη γραμμή τερματισμού για το σπριντ των 200m!

LOOK T20 ποδήλατο πίστας

Ελαφρύτερο κατά 800 γραμμάρια από τον προκάτοχο του, το T20 προσφέρει καλύτερη ανταπόκριση στην επιτάχυνση και καλύτερο χειρισμό κρίσιμων κλασμάτων του δευτερολέπτου στην πίστα επειδή είναι:

  • 25% πιο άκαμπτο στη μεσαία τριβή.
  • 12,5% πιο άκαμπτο στο πίσω τρίγωνο.
  • 12% πιο άκαμπτο στο κούτελο.

Με πολλούς αγώνες πίστας να κερδίζονται από την εκκίνηση, η αναλογία ακαμψίας-βάρους του T20 αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα: Χρησιμοποιούνται οι καλύτερες ποιότητες carbon με καινοτόμες διαδικασίες διαστρωμάτωσης, επιτρέποντας την επίτευξη ενός ελαφρύτερου και πιο σκληρού πλαισίου.

Σημαντικά σημεία του ποδηλάτου

  • Νέοι άξονες: Το Τ20 διαθέτει επανασχεδιασμένα νύχια συμβατά με thru-axles εμπρός και πίσω, βελτιώνοντας σημαντικά τη στρεπτική ακαμψία ενώ παράλληλα μειώνεται το βάρος και βελτιώνεται η ροή του άερα γύρω από το ποδήλατο. Ως αποτέλεσμα η πλευρική ακαμψία είναι αυξημένη κατά 12,5%.
  • Ενσωμάτωση σχεδιασμού LOOK & CORIMA: Οι δύο οίκοι συνεργάστηκαν πολύ κοντά για να εξασφαλίσουν ότι οι τετράκτινοι και πεντάκτινοι τροχοί της Corima, όπως επίσης οι Paracular και Lenticular μονοκόμματοι τροχοί βελτιστοποιούν το αεροδυναμικό προφίλ του Τ20. Επιπροσθέτως, οι LOOK & CORIMA πατεντάρισαν τη σχεδίαση των thru-axle νυχιών τα οποία εξασφαλίζουν τη μέγιστη ακαμψία και αεροδυναμική.
  • Δισκοβραχίονας ZED: Αν και αρχικά αναπτύχθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ο βελτιωμένος δισκοβραχίονας ZED παραμένει ο ελαφρύτερος και πιο άκαμπτος της αγοράς. Είναι ο μοναδικός που διαθέτει εκτεταμένη δυνατότητα προσαρμογής μήκους του βραχίονα χάρη στην κατοχυρωμένη πατέντα Trilobe. Η μονοκόμματη κατασκευή του επιτυγχάνει τέλεια απόδοση και επιτρέπει τη μέγιστη μεταφορά ισχύος.
  • Δύο επιλογές κόκπιτ: Οι σπρίντερς, όπως και οι αγωνιζόμενοι στο Madison και Scratch θα επιλέξουν το υπεράκαμπτο τιμόνι πίστας της LOOK (έκδοση "SPEED"), ενώ οι αγωνιζόμενοι στο Πουρσουίτ θα οφεληθούν από τις μπάρες AEROFLAT της LOOK με τις προεκτάσεις AERGO (έκδοση "ΤΤ").

LOOK T20 ποδήλατο πίστας

  • Συμμόρφωση με όρια βάρους UCI: Εξοπλισμένο με τους γαλλικούς τροχούς CORIMA -δίσκο πίσω και πεντάκτινο εμπρός- το LOOK T20 συμμορφώνεται με το όριο ελάχιστου βάρους της UCI 6,8 kg.
  • Γεωμετρία - Εφαρμογή - Προσαρμοστικότητα: 4 μεγέθη πλαισίου, 2 μοντέλα δισκοβραχίονα ZED (=6 διαφορετικά μήκη βραχιόνων), 18 μήκη λαιμού τιμονιού (από 55mm έως 140mm σε βήματα των 5mm) και ο νέος aero λαιμός σέλας με 4 γωνίες τοποθέτησης καθιστούν το Τ20 ως το πιο ρυθμιζόμενο ποδήλατο στην αγορά.

Για διαθεσιμότητα και τιμές του LOOK T20 επικοινωνήστε μαζί μας.

LOOK T20 ποδήλατο πίστας