Ποδήλατο βουνού Specialized Epic HT νέο μοντέλο 2020

Το ελαφρύτερο πλαίσιο hardtail στην παραγωγή, είναι πλέον το πιο ικανό και άνετο XC hardtail οπουδήποτε. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι κανείς δεν περιμένει ν' ακούσει ότι ένα κορυφαίο ποδήλατο αγώνων είναι “άνετο” και “ικανό”, όμως αυτό είναι λάθος. Γιατί; Επειδή πολύ απλά, δε θα κερδίσετε αγώνες ούτε θα πετύχετε νέα PRs στο Strava εάν το ποδήλατο που καβαλάτε είναι απότομο στο χειρισμό ή σκληρό!

Το ελαφρύτερο πλαίσιο hardtail στην παραγωγή (775 γραμμάρια για το μεσαίου μεγέθους πλαίσιο S-Works), είναι πλέον το πιο ικανό και άνετο XC hardtail οπουδήποτε. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι κανείς δεν περιμένει ν' ακούσει ότι ένα κορυφαίο ποδήλατο αγώνων είναι “άνετο” και “ικανό”, όμως αυτό είναι λάθος. Γιατί; Επειδή πολύ απλά, δε θα κερδίσετε αγώνες ούτε θα πετύχετε νέα PRs στο Strava εάν το ποδήλατο που καβαλάτε είναι απότομο στο χειρισμό ή σκληρό. Το νέο Epic HT επιτρέπει σε αναβάτες κάθε επιπέδου να πηγαίνουν πιο γρήγορα σε κάθε είδους τερέν ή πίστα.

Για να το πετύχει αυτό, η Specialized έδωσε προσοχή σε πέντε χαρακτηριστικά:

Απίστευτα ελαφρύ

Το Epic HT είναι το ελαφρύτερο πλαίσιο παραγωγής στον κόσμο, έχοντας δεχτεί βελτιστοποίηση σε κάθε εκατοστό του. Τόσο τα ανθρακονήματα όσο και το μείγμα της ρητίνης έχουν τελειοποιηθεί, όπως και η ειδική διαμόρφωση κάθε στρώσης ώστε να μην υπάρξουν αχρείαστες επικαλύψεις των carbon υφασμάτων. Ένα βαμμένο πλαίσιο S-Works ζυγίζει μόλις 775 γραμμάρια (+/– 15γρ.), αλλά αυτό δεν είναι το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του.

Η βελτιστοποίηση αυτή το κάθιστά όχι μόνο μακράν ελαφρύτερο του ανταγωνισμού, αλλά ταυτόχρονα το ποδήλατο έγινε ικανότερο, πιο άνετο, και ευέλικτο. Τα πλαίσια FACT 11m (μοντέλα χαμηλότερα του S-Works) ζυγίζουν μόλις 915 γραμμάρια, νούμερο αισθητά χαμηλότερο από τα κορυφαία μοντέλα των περισσότερων ανταγωνιστών.

Πιο ικανή γεωμετρία

Ποδήλατο βουνού Specialized Epic HT νέο μοντέλο 2020

Το Epic HT διατηρεί το κοντό του μεταξόνιο για επιδέξιους χειρισμούς, ωστόσο προσφέρει μεγαλύτερη προβλεψιμότητα στο στρίψιμο και πιο κεντρική τοποθέτηση του ποδηλάτη για αυξημένο έλεγχο. Για να πετύχει κάτι τέτοιο, η Specialized χαλάρωσε τη γωνία κούτελου του Epic HT στις 68.5 μοίρες, μείωνοντας μαζί και το offset του πιρουνιού στα 42 χιλιοστά. Αυξήθηκε η έκταση (reach), και όλα τα μεγέθη πλαισίων φόρεσαν κοντύτερο λαιμό τιμονιού (μεταξύ 60-75mm).

Τελοιοποίηση του Carbon για άνεση

Ποδήλατο βουνού Specialized Epic HT νέο μοντέλο 2020

Η Specialized τελειοποίησε τη διαστρωμάτωση των υφασμάτων και το σχήμα των σωλήνων προκειμένου να κάνει το Epic HT πιο ενδοτικό, γιατί δε γίνεται να πας πιο γρήγορα εάν δεν έχεις άνεση στον έλεγχο του ποδηλάτου. Τα μικρότερης διαμέτρου άνω ψαλίδια (seatstays) αυξάνουν την κάθετη ενδοτικότητα, συμπληρώνοντας το νέο τοξωτό κάθετο σωλήνα ώστε το νέο πλαίσιο να προσφέρει την ίδια κάθετη ενδοτικότητα με το προηγούμενο Epic (το οποίο χρησιμοποιούσε μικρότερης διαμέτρου σωλήνα) ενώ επιτρέπει τη χρήση πλήρους μήκους dropper post χάρη στην εσωτερική του διάμετρο των 30.9mm.

Πιο ευέλικτο

Ποδήλατο βουνού Specialized Epic HT νέο μοντέλο 2020

Εκτός ότι δέχεται πλέον μακρύτερα dropper posts, το νέο Epic Hardtail έχει περισσότερο χώρο για τα ελαστικά. Μπορείτε να τοποθετήσετε ελαστικά 2.3" ή ακόμη και 2.4" με αρκετό χώρο ανάμεσα στα ψαλίδια ώστε η λάσπη να μην αποτελέσει πρόβλημα. Όλο και περισσότεροι αναβάτες cross-country ζητούν φαρδύτερα στεφάνια και μεγαλύτερα ελαστικά -το πλήρως ανανεωμένο Epic Hardtail τους επιτρέπει την επιλογή αυτή.

Απίστευτα απλό και αξιόπιστο

Ποδήλατο βουνού Specialized Epic HT νέο μοντέλο 2020

Κανείς δε θέλει να μπλέξει μ' ένα υψηλής συντήρησης ποδήλατο, και γι' αυτό το λόγο η Specialized έκανε το νέο Epic Hardtail απίστευτα απλό στη συντήρηση. Το μοναδικό κομμάτι που βιδώνει επάνω στο πλαίσιο είναι η βάση του εκτροχιαστή, ενώ η PressFit μεσαία τριβή έχει αντικατασταθεί από μια βιδωτή -τέρμα οι τριγμοί και τα χύμα μικροεξαρτήματα! Τέρμα οι μπελάδες, καβαλήστε το και βαρέστε τα πετάλια αλύπητα -τόσο απλά, τόσο τέλεια!

Τιμή και διαθεσιμότητα

ΜοντέλοΤιμή
Specialized S-Works Epic HT SRAM AXS €10.449
Specialized S-Works Epic HT Ultralight €9.349
Specialized S-Works Epic HT Shimano €9.129
Specialized Epic HT Pro €6.269
Specialized Epic HT Expert €4.619
Specialized Epic HT Comp €2.969
Specialized Epic HT €2.309
Specialized S-Works Epic HT πλαίσιο μόνο €3.299

Για διαθεσιμότητα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το κοντινότερο σας σημείο πώλησης Specialized.