Τα Torch 3.0 "καίνε" τον ανταγωνισμό

Από τη σύλληψή του ακόμη, το Torch 3.0 προοριζόταν για τον ποδηλάτη δρόμου που ζητά χαρακτηριστικά τα οποία βρίσκει κανείς σε κορυφαία παπούτσια επιδόσεων, σε μια πιο προσιτή τιμή. Αν και κάτι τέτοιο αποτελεί σοβαρή πρόκληση για οποιονδήποτε κατασκευαστή, η Specialized χρησιμοποίησε όλη την τεχνογνωσία της για να προσφέρει ένα παπούτσι το οποίο πλησιάζει τα κορυφαίο της μοντέλο σε επιδόσεις, αλλά κοστίζει μόλις τα μισά του χρήματα.

παπούτσια ποδηλασίας specialized torch

Για να το επιτύχουν, χρησιμοποίησαν τρία στρατηγικά τοποθετημένα υλικά στο επάνω τμήμα, τα οποία συγκόλλησαν μαζί - TPU και πλέγμα μπροστά, με συνθετικό δέρμα πίσω. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιο άνετο και υποστηρικτικό εμπρόσθιο μέρος. Το άκαμπτο πίσω τμήμα και η υποδοχή της φτέρνας, εν τω μεταξύ, κλειδώνουν τη φτέρνα του ποδηλάτη και φροντίζουν ώστε όλα τα watt του να διοχετεύονται στα πετάλια με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

παπούτσια ποδηλασίας specialized torch

Το εξελιγμένο αυτό επάνω τμήμα συνδυάζεται με την ανθρακονημάτινη σόλα FACT για την περεταίρω εξασφάλιση μεταφοράς των watt στα πετάλια. Ο δείκτης σκληρότητας 8.5 σημαίνει ότι η σόλα αν και αποδοτική, καθιστά το παπούτσι αρκετά άνετο ώστε να φοριέται σε ολοήμερες διαδρομές. Το "κερασάκι στην τούρτα" είναι τα δύο κλεισίματα Boa S2-SV για καλύτερη και ακριβέστερη εφαρμογή, η οποία προσθέτει στην ολοήμερη άνεση. Όσο για το βάρος των Specialized Torch 3.0, είναι το ίδιο "ευκολοχώνευτο" με την τιμή τους: 248gr ανά παπούτσι στο μέγεθος 42!