Το ολοκαίνουργιο Turbo Levo

Τρία χρόνια μετά την παρουσιάση του πρώτου της ηλεκτρικού ποδηλάτου, η Specialized εντυπωσιάζει με το ολοκαίνουργιο Turbo Levo. Τί άλλαξε; Τα πάντα: Είναι ελαφρύτερο, πιο άκαμπτο, ικανότερο, πιο ομαλό αλλά και ισχυρότερο από τον προκάτοχό του. Η αυτονομία του ποδηλάτου έχει αυξηθεί, εκπληκτικά, κατά 40%. Το ολοκαίνουργιο Levo πραγματικά επαναπροσδιορίζει τα ηλεκτρικά mountain bikes (e-MTB), κλέβοντας μάλιστα τις εντυπώσεις ακόμη και του ειδικού τύπου.

Δραματική βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση — και τα περισσότερα σημερινά e-bikes! -MTBR.com

(Αν δε διαβάσετε το άρθρο, δείτε τουλάχιστον το video με ανοιχτό τον ήχο -τα καλύτερα δυόμιση λεπτά της ημέρας σας, εγγυημένα)

Απίστευτα ελαφρύ

Πιθανότατα το ελαφρύτερο e-MTB της κατηγορίας του, με τις μεγαλύτερες μειώσεις βάρους να έχουν γίνει στον κινητήρα και στη μπαταρία (συνολικά 1.200 γραμμάρια!). Συγκριτικά, το νέο αλουμινένιο πλαίσιο του Levo ζυγίζει λιγότερο από το carbon πλαίσιο της προηγούμενης γενιάς S-Works Levo! Στο μονοπάτι, η διαφορά αυτή γίνεται άμεσα αισθητή -το Levo απογειώνεται ευκολότερα και έχει γίνει ακόμη πιο ευκολοδήγητο. Η κατανομή βάρους είναι βελτιωμένη, με το ποδήλατο να έχει πλέον χαμηλότερο κέντρο βάρους, δίνοντας μια αίσθηση αυξημένης ευελιξίας και σταθερότητας μαζί.

ηλεκτρικό ποδήλατο Specialized Turbo Levo

Ακόμη πιο ικανό

Η Specialized εφάρμοσε στο πλαίσιο του νέου Turbo Levo όλες τις γνώσεις που αποκόμισε κατασκευάζοντας το τελευταίο Stumpjumper. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιο άκαμπτο, χαμηλότερο Turbo Levo το οποίο οδηγείται ευκολότερα σε τεχνικά εδάφη. Επίσης, αναβαθμίστηκαν η κινηματική και η γεωμετρία του ποδηλάτου. Πρόκειται πλέον για ένα πραγματικά προοδευτικό εικοσιεννιάρι trail bike με απύθμενη αίσθηση στα μεγάλα χτυπήματα, του οποίου η γεωμετρία εμπνέει τον αναβάτη να σπρώξει τα όρια του όταν το μονοπάτι γίνεται απότομο και κοφτό.

ηλεκτρικό ποδήλατο Specialized Turbo Levo

Ομαλότερος, πιο αθόρυβος και ισχυρός κινητήρας

Ο νέος κινητήρας του Turbo Levo, Specialized 2.1 με σώμα μαγνησίου, είναι 15% μικρότερος σε μέγεθος και 400 γραμμάρια ελαφρύτερος από τον προηγούμενο κινητήρα 1.3, αλλά αποδοτικότερος και πιο ισχυρός. Ο νέος κινητήρας 2.1 ενισχύει το πεταλάρισμα του αναβάτη έως και 410%, προσφέροντας μέχρι 560W ισχύος με 90Nm ροπής χωρίς αδέξιες εκρήξεις ή κενά δύναμης. Οι μηχανικοί της Specialized στην Ελβετία δαπάνησαν χρόνια στη δημιουργία του εξειδικευμένου λογισμικού που οδηγεί αυτόν τον κινητήρα αιχμής. Το αποτέλεσμα είναι κάτι μοναδικό στο Turbo Levo —ένας κινητήρας που προσφέρει μια απίστευτα ομαλή ώθηση στο πεταλάρισμα, διατηρώντας παράλληλα τη φυσική του αίσθηση.

ηλεκτρικό ποδήλατο Specialized Turbo Levo

Περισσότερα χιλιόμετρα με κάθε φόρτιση

Τα μοντέλα Expert και S-Works Levo εξοπλίζονται με μπαταρία 700Wh η οποία αυξάνει την αυτονομία κατά 40%. Παρότι τα υπόλοιπα μοντέλα Levo έρχονται με τη μικρότερη μπαταρία των 500Wh, η μεγάλη μπαταρία των 700Wh θα είναι διαθέσιμη στην αγορά ως αναβάθμιση*. Επιπροσθέτως, χάρη στη λειτουργία Smart Control (διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής Mission Control), ο φόβος να ξεμείνει ο αναβάτης από μπαταρία κατά τη διάρκεια της διαδρομής έχει σχεδόν εξαλειφθεί, με την ηλεκτρική υποβοήθηση του Levo να επαρκεί για ολόκληρη τη διάρκεια της διαδρομής. Τέλος, η εταιρεία έχει προσθέσει έναν υπολογιστή αυτονομίας ("Range Calculator") στον ιστότοπό της, προκειμένου ο αναβάτης να μπορεί με μεγαλύτερη ευκολία να εκτιμήσει τις ενεργειακές του ανάγκες πριν από την επόμενη διαδρομή του. * Η νέα μπαταρία Levo δεν είναι συμβατή με την πρώτη γενιά ποδηλάτων Levo.

ηλεκτρικό ποδήλατο Specialized Turbo Levo

Ιδιοφυές αλλά απλό

Το νέο Turbo Levo είναι το εξυπνότερο και καλύτερα συνδεδεμένο e-MTB έως σήμερα. Στο κέντρο του οριζόντιου σωλήνα υπάρχει η μονάδα Turbo Connect Unit η οποία συνδέει το ποδήλατο μέσω ANT+ και Bluetooth με τον "έξω κόσμο" και την ειδική εφαρμογή Mission Control. Η εν λόγω εφαρμογή έχει γίνει πιο εύχρηστη χάρη στο νέο, επανασχεδιασμένο περιβάλλον της ενώ προσφέρει και νέες χρήσιμες λειτουργίες όπως η "Shuttle Mode" η οποία κάνει τις παρατεταμένες αναβάσεις πιο άνετες αυξάνοντας την υποβοήθηση του κινητήρα στο μέγιστο, με λιγότερο απαιτούμενο πεταλάρισμα -τέλεια για τις μέρες που δεν υπάρχει κάποιος για να σας ανεβάσει μέχρι την κορυφή του μονοπατιού.

εφαρμογή διαχείρισης ηλεκτρικού ποδηλάτου

Mission Control

Η εφαρμογή Mission Control επιτρέπει στον αναβάτη να εξατομικεύσει σχεδόν κάθε πτυχή του ποδηλάτου:

  • Να αλλάξει τα χαρακτηριστικά του κινητήρα (πάντα στα πλαίσια που επιτρέπει η τοπική του νομοθεσία)
  • Να ελέγξει την αυτονομία της ηλεκτρικής υποβοήθησης και να παρακολουθήσει τη χρήση της μπαταρίας
  • Να τρέξει βασικά διαγνωστικά στο σύστημα
  • Να καταγράψει και να ανεβάσει τις διαδρομές του στο internet
  • Και πολλά ακόμη!

Το νέο Turbo Levo