Το νέο Specialized Enduro

Η Specialized αποκάλυψε την τελευταία γενιά ενός εκ των πιο επιτυχημένων μοντέλων της, του Enduro. Ο επανασχεδιασμός της δημοφιλούς πλατφόρμας, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε πριν από 20 χρόνια, κινήθηκε γύρω από δύο άξονες:

  • Να γίνει το Enduro ταχύτερο στο "όργωμα" κακοτράχαλου τερέν.
  • Να γίνει το Enduro ταχύτερο στο πεταλάρισμα.

Τι άλλαξε στο νέο Enduro;

Βελτιώθηκε η διαδρομή του πίσω άξονα

Specialized Enduro

Μετακινώντας την κύρια άρθρωση της ανάρτησης προς τα εμπρός και ρυθμίζοντας το στιγµιαίο κέντρο περιστροφής του ποδηλάτου, η Specialized κατάφερε να μεταφέρει τη διαδρομή του άξονα πιο πίσω σε σημαντικά σημεία της. Έτσι μειώνεται η τάση του πίσω τροχού να "κρεμάει" πάνω σε βράχια και ρίζες. Πολύ απλά, όσο λιγότερο κρεμάει ο τροχός στα εμπόδια που βρίσκει, τόσο πιο γρήγορα πηγαίνει το ποδήλατο. Επιστημονικά, αυτό λέγεται “καλύτερη διατήρηση της ορμής”.

Αυξήθηκε η αποδοτικότητα του πεταλαρίσματος

Specialized Enduro

Η Specialized πειραματίστηκε με τη σωστή δόση αντί-βύθισης και τελικά ρύθμισε την αντί-βύθιση σ' ένα επίπεδο όπου ένιωσαν πως ήταν το σωστό για ποδήλατο με διαδρομή ανάρτησης 170mm. Το αποτέλεσμα; Βαράτε τα πετάλια και το Enduro επιταχύνει πολύ γρηγορότερα απ' ότι θα περιμένατε από ένα ποδήλατο με τόση διαδρομή. Λιγότερο πάνω-κάτω, περισσότερη ταχύτητα!

Άλλα σημεία

  • Η ανάρτηση πλέον είναι πιο στρωτή σε μικρότερα χτυπήματα και πιο ελεγχόμενη στα μεγάλα χτυπήματα, με λιγότερο τερματισμό. Η προοδευτικότητα έχει αυξηθεί, δίνοντας έτσι στο νέο Enduro τα δύο αυτά πλεονεκτήματα.
  • Η γεωμετρία είναι πιο επιθετική σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές. Το κόκπιτ είναι μακρύτερο, ώστε ο αναβάτης ναι νιώθει πιο κεντραρισμένος σε απότομα κατηφορικά. Η γωνία του κάθετου σωλήνα (seat tube) έχει γίνει πιο απότομη και το ύψος του χαμηλότερο -έτσι, βελτιώνεται η θέση πεταλαρίσματος αλλά και δημιουργείται χώρος για dropper posts με μεγαλύτερη διαδρομή.
  • Η νέα τοποθέτηση των συνδέσμων ανάρτησης "σπρώχνει" το σώμα της ανάρτησης πιο χαμηλά και κεντρικά στο πλαίσιο, μεταφέροντας έτσι το κέντρο βάρους σε καλύτερη θέση.
    Χαμηλό + Σταθερό = Γρήγορο!
  • Μόνο Carbon: Η Specialized στόχευσε στη δημιουργία του καλύτερου ποδηλάτου στο είδος του, και το ιδανικό υλικό για την κατασκευή του πλαισίου ήταν το Carbon.
  • Μόνο 29άρι: Το νέο Enduro εστιάζει στην ταχύτητα. Η επίτευξή της, η υπερπήδηση εμποδίων και η διατήρηση της ορμής είναι τομείς όπου οι 29άρηδες τροχοί υπερτερούν.

Specialized Enduro

Τιμή και διαθεσιμότητα

ΜοντέλοΤιμή
Specialized S-Works Enduro €12,099
Specialized Enduro Expert €7,699
Specialized Enduro Elite €6,599
Specialized Enduro Comp €5,499
Specialized S-Works πλαίσιο μόνο €4,399

Για διαθεσιμότητα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το κοντινότερο σας σημείο πώλησης Specialized.