Specialized Chisel ποδήλατο βουνού 29άρι αλουμινίου

Σμιλευμένο από όλη τη γνώση που έχει αποκομίσει η Specialized μέσα σε 40 χρόνια αγώνων XC, το νέο Chisel (μτφ. "σμίλη") είναι ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό XC ποδήλατο βουνού που κατατροπώνει τις αναβάσεις, βγαίνει "σφαίρα" από τις στροφές, και διασχίζει "βραχόκηπους" με την ταχύτητα και αποδοτικότητα του καλύτερου διαθέσιμου, ικανότερου αλουμινένιου XC ποδηλάτου. Τελικά το carbon δεν είναι μονόδρομος για την κορυφή του βάθρου!

Specialized Chisel ποδήλατο βουνού 29άρι αλουμινίου

Γιατί Chisel;

Αγωνιστικό βάρος: Δεν αποτελεί μυστικό ότι οι αγώνες XC κερδίζονται ή χάνονται στις αναβάσεις, και γι' αυτό η Specialized έβαλε το Chisel σε σοβαρή "δίαιτα" ώστε να πετύχει ένα από τα ελαφρύτερα αλουμινένια πλαίσια hardtail της αγοράς -μιλάμε για βάρος επιπέδου carbon! Η τεχνολογία αιχμής D'Aluisio Smartweld Technology (DSW) και το διαστημικής εποχής αλουμίνιο M5 επιτρέπουν στο Chisel να σκαρφαλώνει και να επιταχύνει τόσο γρήγορα και αποδοτικά που θα νομίζετε πως διαθέτει κάποια κρυφή ηλεκτρική υποβοήθηση.

Φτιαγμένο για να κερδίζει: Ξεχάστε τη σκληρή αίσθηση που έπληττε τα αλουμινένια πλαίσια στο παρελθόν. Χάρη στην τεχνολογία DSW και στην υδρομορφοποίηση σωλήνων, οι μηχανικοί της Specialized μπόρεσαν να ρυθμίσουν τη συμπεριφορά συγκεκριμένων σημείων του πλαισίου ώστε να δημιουργήσουν ένα απόλυτα ισορροπημένο ποδήλατο. Είναι άκαμπτο πλευρικά για άμεση μεταφορά ισχύος και επιτάχυνση, αλλά ενδοτικό κάθετα ώστε να κουράζεστε λιγότερο απο τους κραδασμούς του τερέν. Πως μεταφράζεται αυτό; Μπορείτε να πηγαίνετε πιο δυνατά, για περισσότερη ώρα.

Έτοιμο για "σαματά": Οι πίστες αγώνων XC γίνονται πιο τεχνικές κάθε χρόνο, έτσι η Specialized πήρε την προοδευτική, μονοπατίσια γεωμετρία που λάνσαρε με το Epic Hardtail και την εφάρμοσε στο Chisel. Το αποτέλεσμα είναι ένα ποδήλατο που προσφέρει απίστευτη σταθερότητα στις γρήγορες καταβάσεις χωρίς να θυσιάζει την ανηφορίστικη ικανότητα ή την ευελιξία του. Είναι ο νικητήριος συνδυασμός που δε θα βρείτε σε κανένα άλλο XC hardtail αλουμινίου.

Specialized Chisel ποδήλατο βουνού 29άρι αλουμινίου

Εκδόσεις

Το Chisel διατίθεται σε τρεις εκδόσεις: Comp (η κορυφαία), Base (η βασική) και ως πλαίσιο μόνο. Σε κάθε περίπτωση το πλαίσιο είναι το ίδιο και αλλάζει μόνο ο εξοπλισμός του ποδηλάτου.

  • Εκμεταλλευόμενη πλήρως την τεχνολογία DSW, η Specialized μπόρεσε να δώσει στο Chisel λαιμό σέλας 30.9mm χωρίς προσθήκη βάρους. Έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε dropper posts μεγαλύτερης διαδρομής για ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση σε απότομο τεχνικό τερέν. 
  • Η πλήρως εσωτερική δρομολόγηση καλωδίων κρατά υδραυλικλη γραμμή φρένου, καλώδια ταχυτήτων και dropper αθέατα και ασφαλή από αχρειάστες φθορές. Α, και επίσης δίνει μια πολύ καθαρή "pro" εμφάνιση.
  • Δε θα βρείτε αναιμικά μπλοκάζ πάνω στο νέο Chisel! Ο πίσω τροχός ασφαλίζει στο πλαίσιο μέσω ενός 12x148mm thru-axle άξονα ο οποίος αυξάνει σημαντικά την αντοχή και σταθερότητα του ποδηλάτου, προσφέροντας ένα αισθητά πιο άκαμπτο πίσω τρίγωνο το οποίο θα αντιληφθείτε τόσο στις ανηφόρες όσο και στις κατηφόρες.
  • Επανεξετάζοντας πλήρως τον τρόπο κατασκευής των αλουμινένιων πλαισίων, η Specialized προσφέρει έναν συνδυασμό χαμηλού βάρους, αντοχής, ακαμψίας και ενδοτικότητας που δεν ήταν δυνατόν να επιτευχθεί μέχρι τώρα. Οι κολλήσεις Smartweld είναι το μέλλον του αλουμινίου.

Τιμή και διαθεσιμότητα

ΜοντέλοΤιμή
Chisel Comp € 1.799,00
Chisel Base € 1.499,00
Chisel πλαίσιο € 899,00

 Για διαθεσιμότητα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το κοντινότερο σας σημείο πώλησης Specialized.

Specialized Chisel ποδήλατο βουνού 29άρι αλουμινίου