Ποδήλατο Χρονομέτρου Specialized Shiv TT

Χαμηλότερο βάρος, βελτιωμένη θέση οδήγησης,
καλύτερο φρενάρισμα χωρίς αεροδυναμικές θυσίες

Για πολλά χρόνια, τα ποδήλατα χρονομέτρου έμοιαζαν όλα μεταξύ τους: βαριές, μεγάλες πλακέ αεροτομές με φτωχή συμπεριφορά στο δρόμο και κάτω του μετρίου φρενάρισμα. Για τις επίπεδες και γρήγορες διαδρομές του παρελθόντος, τα χαρακτηριστικά αυτά ήταν αποδεκτά, αλλά με τις διαδρομές των αγώνων χρονομέτρησης να γίνονται όλο και πιο τεχνικές, τα ποδήλατα TT έπρεπε να εξελιχθούν για ν' ανταπεξέρχονται σ' αυτές.

Με αυτό το σκεπτικό, η Specialized έφτασε το νέο Shiv TT στα όρια των κανονισμών UCI με τη μείωση βάρους, την προσθήκη δισκόφρενων και της βελτίωσης θέσης οδήγησης. Ο αμερικανικός οίκος μάλιστα, υποστηρίζει ότι πρόκειται για το πιο ευπροσάρμοστο ποδήλατο χρονομέτρου της αγοράς, και μάλιστα χωρίς να έχουν γίνει αεροδυναμικές θυσίες.

ποδηλασία ατομική χρονομέτρηση σε ανηφορική διαδρομή

Γρήγορο, όχι μόνο στις ευθείες

Αξιοποιώντας αναπληροφόρηση από Pro αναβάτες όπως επίσης δεδομένα έρευνας, ανάπτυξης και Retül που συλλέγονταν επί χρόνια, η Specialized δημιούργησε ένα ποδήλατο χρονομέτρου ελαφρύ και ικανό τόσο μέσα σε τεχνικούς, εντός πόλης προλόγους, όσο σε ανοιχτές διαδρομές με απότομες κλίσεις. Η συμπεριφορά του νέου Shiv TT είναι σημαντικά βελτιωμένη σε σχέση με τους προκατόχους του, και η προσθήκη δισκοφρένων του δίνει επιτέλους το παντός καιρού φρενάρισμα που χρειάζεται ένα σύγχρονο ποδήλατο, χωρίς καμία αεροδυναμική θυσία.

το τιμόνι του νέου Specialized Shiv TT

Βελτιωμένη θέση οδήγησης

Η καλή θέση οδήγησης είναι ένας από τους βασικούς σχεδιαστικούς πυλώνες του νέου Specialized Shiv TT. Χάρη στην πολυετή συλλογή δεδομένων Retül, το εμπρόσθιο μέρος του ποδήλατου όπως και η γεωμετρία του έχουν ανανεωθεί πλήρως. Ολόκληρο το νέο τιμόνι προσφέρει αυξημένη σταθερότητα και σιγουριά, ενώ η μονοκόμματη κατασκευή τιμονιού-λαιμού ελαφρώνει το εμπρόσθιο μέρος του Shiv TT για καλύτερη κατανομή βάρους και πιο ισορροπημένη αίσθηση οδήγησης.

Κόστος

Shiv TT SW Disc Etap € 13.699
Shiv TT SW Disc Module € 5.499

Διαθεσιμότητα

Η διάθεση του ολοκληρωμένου ποδήλατου με σειρά eTap αλλά και του σετ πλαισίου (αμφότερα σε ολόμαυρο φινίρισμα) θα ξεκινήσει στην Ευρώπη από τον ερχόμενο Δεκέμβριο, σε πολύ περιορισμένες ποσότητες.