ANGI, ο Φύλακας Άγγελος του ποδηλάτη

Τί είναι η ANGI;

Η ANGi (Angular and G-Force indicator) είναι ένας πατενταρισμένος αισθητήρας που τοποθετείται στο κράνος και μετρά τις δυνάμεις που δέχεται κατά τη διάρκεια μιας πρόσκρουσης, καθώς και τις βλαβερές περιστροφικές δυνάμεις που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια των προσκρούσεων στις οποίες το κράνος σας ουσιαστικά δεν έρχεται σε επαφή με το έδαφος. Δε χρειάζεται παρά να συνδέστε την ANGi μέσω Bluetooth μ' ένα smartphone το οποίο έχει εγκατεστημένη την εφαρμογή Ride Premium της Specialized και είστε έτοιμοι!

αισθητήρας πρόσκρουσης

Πως λειτουργεί;

Αν η ANGi ανιχνεύσει πρόσκρουση κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής, ξεκινά μια αντίστροφη μέτρηση στο τηλέφωνό σας. Στην περίπτωση που έχετε τραυματιστεί και δε μπορέσετε να σταματήσετε την αντίστροφη μέτρηση, η εφαρμογή στέλνει ένα μήνυμα μαζί με τις συντεταγμένες της πιο πρόσφατης τοποθεσίας σας  στις επαφές που έχετε ορίσει. Η ANGi περιέχει επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο για μέτρηση γραμμικών και περιστροφικών δυνάμεων. Η λειτουργικότητα του GPS παρέχεται μέσω του τηλεφώνου/εφαρμογής που είναι συνδεδεμένα με τον αισθητήρα ANGi.

έξυπνο κράνος ποδηλασίας εφοδιασμένο με angi

Πως διαφέρει η ANGi από τη λειτουργία Incident Detection της Garmin;

Η Garmin® χρησιμοποιεί ένα επιταχυνσιόμετρο για να καθορίσει εάν το ποδήλατο έχει εμπλακεί σε σύγκρουση. Η τακτική κίνηση της ποδηλασίας, με εκκινήσεις και στάσεις μπορεί να προκαλέσει ψευδείς συναγερμούς. Επιπλέον, η πρόσκρουση ενός ποδηλάτου μπορεί να ενεργοποιήσει τον συναγερμό ακόμα και όταν ο αναβάτης δεν είναι τραυματισμένος.

Ο αισθητήρας ANGi τοποθετείται στο κράνος και είναι ειδικά σχεδιασμένος για τη μέτρηση  γραμμικών και περιστροφικών δυνάμεων που δέχεται το κεφάλι του αναβάτη. Αναζητά συγκεκριμένους τύπους ατυχημάτων που μπορούν να φέρουν τον αναβάτη σε κατάσταση όπου δε μπορεί ν' αναζητήσει βοήθεια από μόνος του.

Η ANGi έχει σχεδιαστεί να ζητά βοήθεια για τον αναβάτη, όταν αυτός τη χρειάζεται περισσότερο.