Λεπτομέρειες προϊόντος

€ 126,00

Δωρεάν μεταφορικά σε παραγγελίες άνω των €50


Το Uvex I-VO CC MIPS έχει σχεδιαστεί ειδικά για τουρίστες με ποδήλατο και λάτρεις των μεγάλων περιηγήσεων με ποδήλατο. Ελαφρύ, ολόσωμο, διαθέτει κορυφαίας ποιότητας εξαερισμό και προστασία από δυνάμεις περιστροφής σε περίπτωση ατυχήματος.

Το Uvex I-VO CC MIPS βάζει ένα τέλος στην αναζήτηση ενός πρακτικού all-rounder με τα μέγιστα δυνατά χαρακτηριστικά ασφαλείας. Εξοπλισμένο με το ενσωματωμένο σύστημα MIPS (Multi Impact Protection System) για πρόσθετη προστασία από τις δυνάμεις περιστροφής και το σύστημα 3D IAS για βέλτιστη ρύθμιση του κράνους, το κομψό κράνος τουρισμού εντυπωσιάζει από την πρώτη κιόλας βόλτα. Χάρη στα 24 μεγάλα ανοίγματα εξαερισμού, με πλέγμα εντόμων στο μπροστινό μέρος φυσικά, ο αναβάτης απολαμβάνει την βόλτα του. Κάντε τις επόμενες διακοπές με ποδήλατο!

  • Ελαφρύ ολόσωμο κράνος με εξαιρετική εφαρμογή
  • Ανεξάρτητη ρύθθμιση ύψους και πλάτους - μοναδικό σε συνδυασμό με το σύστημα MIPS
  • Μεγάλο γείσο που παρέχει βέλτιστη προστασία από αντανακλάσεις
  • The enlarged visor provides optimal protection against glare
  • 24 κανάλια εξαερισμού με δίχτυ για έντομα μπροστά
  • Προαιρετικά διαθέσιμο φως LED

MIPS
Το σύστημα ασφαλείας MIPS® αναπτύχθηκε για να παρέχει πρόσθετη προστασία στα κράνη σε πολλά ατυχήματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις πρόσκρουσης, το σύστημα MIPS μπορεί να μειώσει τις επικίνδυνες δυνάμεις που διαφορετικά θα μπορούσαν να μεταδοθούν στο κεφάλι του χρήστη του κράνους.

  1. Τα συμβατικά κράνη έχουν σχεδιαστεί και δοκιμαστεί για ευθεία πρόσκρουση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, η πρόσκρουση είναι υπό γωνία, η οποία μπορεί να προκαλέσει περιστροφικές κινήσεις για το κεφάλι.
  2. Αυτή η περιστροφική κίνηση μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλική βλάβη.
  3. Το κέλυφος χαμηλής τριβής έχει σχεδιαστεί για να βοηθά στη μείωση της περιστροφικής κίνησης της κεφαλής σε συγκεκριμένες περιπτώσεις γωνιακής πρόσκρουσης.

tΕυθεία κρούση - λοξή κρούση

Ο εγκέφαλος είναι συνήθως πιο ευαίσθητος στην περιστροφική κίνηση από τη γραμμική κίνηση, επειδή έχει αντοχή σε διάτμηση παρόμοια με αυτή του νερού ή του gel. Όταν η περιστροφική κίνηση προκαλεί την κίνηση διαφορετικών τμημάτων του εγκεφάλου σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, οι ιστοί μπορεί να τεντωθούν, προκαλώντας διάσειση ή άλλους εγκεφαλικούς τραυματισμούς.

Η περιστροφική κίνηση είναι μια κοινή αιτία διάσεισης και πιο σοβαρής εγκεφαλικής βλάβης από λοξή πρόσκρουση στο κεφάλι. Το σύστημα MIPS αποτελείται από ένα κέλυφος χαμηλής τριβής που είναι στερεωμένο μέσα στο κράνος. Το κέλυφος χαμηλής τριβής έχει σχεδιαστεί για να γλιστράει ελαφρώς μέσα στο κράνος σε περίπτωση ατυχήματος, επιτρέποντας τη διοχέτευση των δυνάμεων σε αυτό αντί για το κεφάλι. Λέγεται ότι βοηθά στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικών τραυματισμών.

Τα περισσότερα συμβατικά κράνη είναι σχεδιασμένα για ευθεία πρόσκρουση, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις η πρόσκρουση είναι υπό γωνία. Το κέλυφος χαμηλής τριβής μπορεί να μειώσει τις δυνάμεις περιστροφής μιας λοξής κρούσης.

Σύστημα ασφαλείας με μοντέλο τον εγκέφαλο

Σε αντίθεση με τα συμβατικά κράνη, τα οποία έχουν σχεδιαστεί και δοκιμαστεί κυρίως για ευθεία πρόσκρουση, το κέλυφος χαμηλής τριβής του συστήματος MIPS μιμείται το σύστημα προστασίας του ίδιου του εγκεφάλου έναντι της περιστροφικής κίνησης. Το εγκεφαλονωτιαίο υγρό είναι το φυσικό μας αμυντικό σύστημα που επιτρέπει στον εγκέφαλο να μετατοπιστεί προς το κρανίο.

Monomatic
Ο άντετος σύνδεσμος monomatic για το δέσιμο του κράνους ανοίγει και κλείνει με το ένα χέρι.

FAS
Το σύστημα Fast-Adapting-System-Webbing μπορεί εύκολα και με ακρίβεια να ρυθμιστεί στο σχήμα του κεφαλιού σας. Το κράνος παραμένει σταθερά στο κεφάλι σε όλες τις περιπτώσεις και ο ιμάντας είναι πάντα στη βέλτιστη θέση.

IAS και IAS 3D
Με το σύστημα Uvex IAS, τα κράνη μπορούν να ρυθμιστούν σε πλάτος. Άλλωστε ο καθένας έχει το κεφάλι του. Ωστόσο, τα κεφάλια διαφέρουν όχι μόνο στην περιφέρειά τους, αλλά και στο ύψος τους. Το σύστημα Uvex IAS 3D προσφέρει επομένως την πρόσθετη δυνατότητα ακριβούς προσαρμογής στο ύψος κεφαλής.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν ακόμη.

Παρακαλώ συνδεθείτε για να αξιολογήσετε. Σύνδεση